Voordelen van een Pelletkachel

Een Pelletkachel is besparen op stookkosten. Een pelletkachel is 40% tot 50% goedkoper dan stroom of gas. U kunt dus rekenen op een forse besparing op uw energie rekening.

Gebruiksgemak van een pelletkachel

Slechts 1 druk op de knop voldoet om de kachel te laten branden. Geen gesleep meer met zware houtblokken, geen gedoe met aanmaakblokjes of Bergen as wegruimen. De toevoer van brandstof gaat geheel automatisch.

Rendement van een pelletkachel

Pelletkachels hebben een perfecte brandstof-warmte verhouding, met een efficiënte verbranding van ongeveer 90%. Er blijft na verbranding amper 1% as over waardoor e rook geen giftige stiffen vrij kunnen komen.

Duurzaam stoken en schone lucht

Er zal nooit rook in de kamer komen vanuit de pelletkachel doordat de brandruimte van de pelletkachel is afgeschermd. De kachel geeft alleen warmte af aan de kamer en de afvoergassen worden door de afvoerpijp naar buiten geblazen. In de kamer houdt u dus een zuivere lucht, zelfs het bijvullen van de pellets zorgt niet voor rook in de kamer. De gestookte pellets zijn duurzaam in gebruik en niet schadelijk voor het milieu.

Een pelletkachel is gemakkelijk te installeren

De afvoerpijp en de uitlaat van de pelletkachel is niet groter dan 80 mm. Lastige bouwkundige aanpassingen in huis zijn dus niet nodig.

Ontwerpkeuze

Er zijn zoveel verschillende pelletkachels op de markt dat er voor elk interieur een bijpassend model is. Van klassieke modellen tot de meest trendy designs in verschillende materialen. Keuze te over.